Biyomedikal Mühendisliği ,Biomedikal Mühendisliği , Biomedical Engineer,Klinik Mühendisliği,Türkiye,

Tam Versiyon: Erciyes Biyomedikal Mühendisliği Genel Tanıtım ve İletişim
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
[Resim: e_u_logo_jpg_96dpi_RGB.jpg]
Misyonumuz

Misyon Resmi Mesleğinin gerektirdiği bilgi ve beceri ile teşhis ve tedavi için yeni teknik ve yöntemler geliştirebilen, tıbbi problemlere çözüm üretecek, tıbbi karar verme teknikleri, biyomedikal bilgi ve verinin toplanması, bu bilgilere erişim ve bilginin optimum kullanımı konularında gerekli donanımlara sahip, sosyal ilişkilerde etkin, interdisipliner sahalara kolayca uyum sağlayabilecek ve bilimsel gelişmeleri takip edebilecek üretken bilim adamları yetiştirmek.

Vizyonumuz

Çağın gerektirdiği araştırıcı ve sorgulayıcı eğitime ağırlık veren, bilim ve teknolojide orijinal çalışmalara öncülük eden ve bu doğrultuda uluslararası standartlarda eğitim vererek alanında Türkiye ve dünyanın en saygın bölümlerinden biri olarak İnsanlığa faydalı olmayı düstur edinmiş başarılı gençler yetiştirip ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak.

Öğrenci Alımı

Bölümümüz 2008-2009 eğitim-öğretim yılında, 25 lisans ve 10 yüksek lisans öğrencisi alarak öğretime başlayacaktır. Yüksek lisans başvurusu ile ilgili detaylara bu linkten ulaşabilirsiniz.

Erciyes Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Biyomedikal Mühendisliği Bölümü
PK: 38039
Kayseri / TÜRKİYE

Tel: +90 352 437 49 01 - 32175
Fax: +90 352 437 57 84
Mail: biyomedikal@erciyes.edu.tr

"Biyomedikal Mühendisliği", tıp ve biyoloji gibi yaşayan organizmayla ilgilenen bilimlerle, mühendislik, matematik, fizik gibi fen alanındaki bilimlerin birleşiminden oluşan, disiplinler arası bir çalışma alanıdır. Biyomedikal Mühendisleri görev aldıkları alanlarda tıbbi cihazların, sistemlerin, insan vücuduna destek olan makinelerin tasarım, üretim, işletme, bakım/onarım ve kalibrasyon faaliyetlerinde bulunurlar, bu faaliyetleri sağlık hizmeti veren kurumlar bünyesinde örgütleyip yönetirler. Günümüzde, Biyomedikal mühendislerinin yüksek teknolojili medikal cihaz üretme, fizyolojik ölçümler için yeni ve verimli metotlar geliştirme, medikal veri/sinyal işleme ve analiz etme, yapay organlar geliştirme vb. uygun gelişmeleri sağlık sistemine sunma gibi sorumlulukları bulunmaktadır.

Biyomedikal Mühendisliği Bölümü, 2007 yılında kurulmuş olup 2008 yılında ilk öğrencilerini alacaktır. Bölümümüz Türkiye’de bir devlet üniversitesi bünyesinde kurulan ilk biyomedikal mühendisliği bölümüdür. Bölümümüzde 5 öğretim üyesi (1 Profesör, 3 Yardımcı Doçent, 1 Öğretim Görevlisi Dr.) görev yapmaktadır. Bölümümüz akademik kadrosunu güçlendirmek amacıyla, öncelikle yurtdışında biyomedikal mühendisliği alanında doktora yapmış genç araştırmacıları ve/veya akademisyenleri bünyesine katmak için yoğun bir tanıtım faaliyeti içerisindedir.

Bölümümüz şu an için, öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı (ÖSYS) ile her yıl 25 lisans öğrencisi almaktadır. Ancak bu sayının ileriki yıllarda bölümün gelişimine paralel olarak artırılması planlanmaktadır. Öğrencilerimiz Yabancı Diller Yüksek Okulu tarafından verilen İngilizce hazırlık eğitimini tamamlamak (yada muaf olmak) zorundadırlar. Lisans öğrencileri toplam 2 dönem yaz stajı yapacaklardır. Öğrenciler, derslerde verilen teorik bilgileri stajlarda üretim ve hizmet sektöründe uygulama fırsatı bularak deneyim kazanacaklardır.

Ayrıca, Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı olarak Biyomedikal Mühendisliği Yüksek Lisans Programı 2008 yılında açılmıştır. Yüksek lisans öğrencileri ve akademisyenler biyomedikal elektronik, sinyal ve görüntü işleme gibi çeşitli konular üzerinde yaptıkları ileri araştırmalar ile bilime katkıda bulunmaktadırlar.
Referans URL